U posljednja 24 sata u bolnici u Osijeku umrlo je 11 osoba

Vijesti 07. pro 202108:45 > 08:58
Izvor: Davor Javorovic / Pixsell/

Stagnacija brojki novozaraženih traje drugi tjedan zaredom pa se čini da smo prošli vrhunac četvrtog vala. Prema jučerašnjim podacima u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 139 covid pozitivnih osoba, od kojih je 26 na respiratoru.

“Stanje u KBC Osijek je u jednoj stagnaciji. Još uvijek je teško stanje, veliki broj bolesnika dolazi u bolnicu, potrebne su hospitalizacije. Broj se ne povećava unazad nekoliko tjedana i to jeste jedan oblik stagnacije, obećavajući, malo optimističnije možemo gledati na ove brojke. No, nažalost, s druge strane broj umrlih nas rastužuje, po zadnjim podacima – u posljednja 24 sata je 11 osoba preminulo u našoj ustanovi. Naravno da to ne zvuči dobro”, rekao je prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević sa Zavoda za mikrobiologiju i bolničke infekcije KBC Osijek, dodavši da je od 11 preminulih njih 9 nije bilo cijepljeno.

“To ukazuje na to da je imunost nešto nužno da bismo savladali ovu pandemiju i zaštitili svoje i zdravlje svojih bližnjih, a to možemo postići cijepljenjem”, poručio je.

N1

Kaže kako čak dvije trećine onih koji se nalaze u respiracijskom centru nisu cijepljeni.

“Brojke, što se tiče naših kapaciteta, posljednjih tjedana su se kretale i do 70-75%, sada je ta brojka ipak nešto niža – oko 60% kapaciteta je zauzeto u COVID odijelima i respiracijskom centru. I dalje prevladavaju bolesnici koji su necijepljeni – čak dvije trećine njih koji se nalaze u respiracijskom centru su osobe koje nisu cijepljene. I nažalost to čini jedan visoki faktor rizika za njih i njihova je budućnost uvijek neizvjesna. Na sreću i dio bolesnika se izliječi zahvaljujući zalaganju zdravstvenih radnika”, istaknuo je prof. Drenjančević za HTV.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar