U Rijeku uplovio zadnji kruzer ove sezone

Vijesti 28. lis 202216:34 0 komentara
Goran Kovačić/Pixsell

U Rijeku je u petak uplovio još jedan brod za kružna putovanja pa je ove godine u taj grad pristiglo više od 20 tisuća turista s kruzera, a prema najavama iduće godine očekuje ih se još više, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice (TZ) Grada Rijeke.

U riječku luku u petak je prvi puta uplovio brod za kružna putovanja AIDAblu s gotovo 3000 putnika i članova posade. To je posljednji kruzer koji će ove godine uploviti u riječku luku, a s gostima će doploviti do Rijeke još jednom, sredinom studenoga.

Za goste s kruzera organizirani su prigodni program  i informativne brošure, kako bi što kvalitetnije proveli vrijeme u  Rijeci i okolici.

VEZANA VIJEST

Iz riječke TZ ističu da se većina gostiju s kruzera odlučuje za ostanak u destinaciji, a najviše posjećuju središte grada razgledavajući, kulturno-povijesne spomenike te okolicu Rijeke i Opatiju.

Manji dio putnika odlučuje se za organizirane izlete na Krk i u Gorski kotar, a većina kupuje prigodne suvenire u gradskim trgovinama.

Potpuni oporavak ovog dijela tržišta nakon pandemijske godine je dobra najava za slijedeću sezonu, naglašavaju iz TZ Grada Rijeke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!