U ruševinama crkve u Žažini još se traga za jednom osobom

Vijesti 29. pro 202019:43 0 komentara
Marko Jurinec/PIXSELL (ilustracija)

U ruševinama crkve sv. Nikole i Vida u selu Žažina još se traga za jednom osobom, crkvenim orguljašem, koji se u trenutku potresa zatekao u crkvi, potvrdio je Hini zamjenik načelnika općine Lekenik Marin Čačić.

“Od trenutka potresa, od 13 sati u tijeku je izvlačenje iz crkve u kojem sudjeluju vatrogasci, komunalne firme i poduzeća, nastojimo doći unutra”, kazao je Čačić istaknuvši da niti za spasioce teren nije siguran, ali da ne odustaju od potrage.

VEZANA VIJEST

Potres jačine 6,2 prema Richteru gotovo je u potpunosti srušio zgradu crkve sv. Nikole i Vida, urušen je krov, a ostali su stajati samo dijelovi zidova.

Prema informacijama župnika, u ruševinama crkve ostao je zatočen orguljaš koji se u trenutku potresa nalazi u crkvi i čistio orgulje, koje su bile pogođene ranijim potresom. U izvlačenju se koristi i bager, a službe će i dalje biti na terenu.

Čačić je kazao da je to jedini čovjek za kojim se traga na području sela Žažine i općine Lekenik, a da je na području tog sela i općine zabilježena materijalna šteta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!