“U situaciji geostrateške nesigurnosti opasno imati ucjenjive ljude na vlasti”

Vijesti 07. ožu 202214:29 > 14:30 0 komentara
N1

Saborski zastupnik Kluba Mosta Nino Raspudić u N1 Studiju uživo prokomentirao je aktualne dnevopolitičke teme u zemlji.

Prebrojavanje potpisa za referendum Dosta je stožerokracije je pri kraju. Raspudić kaže kako su skupili dovoljan broj potpisa za referendum, dodavši da su čuli kako imaju mali broj nevažećih glasova. Danas će predati zahtjev za ukidanje covid-potvrda i Stožera.

Navodi da je ovaj referendum bitan jer, dogodi li se opet neki sličan slučaj, morat će se odlučivati dvotrećinskom većinom u Saboru.

VEZANE VIJESTI

“Ovo pitanje ukidanje Stožera je neooborivo, ali nemojmo trčati pred rudo. Najelegantnije rješenje bi bilo da vladajući odmah izmijene članak 17. Ustava te ukine Stožer i covid-potvrde”, rekao je.

Nema razloga za gubljenje vremena, poručuje Nino Raspudić, “prebrojavanje je pri kraju, potpisa dovoljno, predlažem da se to odmah proslijedi Vladi.”

“Stalno nas žele držati u nekoj situaciji permanentnog izvanrednog stanja”

U središtu svega je invazija na Ukrajinu, a saborski zastupnik Kluba Mosta podsjetio je da je u isto vrijeme ministar graditeljstva uhićen, prošle su dvije godine od potresa u Zagrebu i više od godine dana na Baniji, potpredsjednik Vlade je optužen, traži se skidanje imuniteta za ministra Aladrovića, nekoliko dana prije toga prvi suradnik izravno je teretio ministra Ćorića… “U svakoj demokratskoj državi došlo bi do pada vlade i raspisivanja izbora. Rat u Ukrajini koristi kao alibi Plenkoviću, oni nas stalno žele držati u nekoj situaciji permanentnog izvanrednog stanja. Naša pozicija je jasna: u Saboru smo glasali za Deklaraciju o Ukrajini, imamo savršen konsenzus o stajalištu o ratu i nemamo što dalje raspravljati”, rekao je, dodavši da upravo zbog potencijalnih ekonomskih posljedica uzrokovanih ratom u Ukrajini, u Vladi nam ne trebaju kriminalci.

“U situaciji geostrateške nesigurnosti imati ucjenjive ljude na vlasti je vrlo opasno i nije ugodno”, poručio je Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!