U stravičnom potresu preminulo šest osoba, traje potraga za preživjelima

Vijesti 29. pro 202018:36 > 19:05
Potres Petrinja
Izvor: Marin Tironi/PIXSELL

Snažan potres pogodio je Hrvatsku u utorak, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj. U potresu, nažalost, ima poginulih i ozlijeđenih, velika je materijalna šteta. U tijeku je velika akcija spašavanja.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u utorak da je šest osoba smrtno stradalo u potresu – pet u Majskim Poljanama te djevojčica u Petrinji, a mediji večeras neslužbeno javljaju i o sedmoj žrtvi i to u crkvi u Žažini kod Siska.

“Imamo velike žrtve. U okolici Gline, u mjestu Majske Poljane, imamo pet smrtno stradalih osoba za sada. Sa djevojčicom iz Petrinje, ukupno šest smrtno stradalih u ovom razornom potresu”, rekao je Medved novinarima u Glini u koju je sa premijerom Andrejem Plenkovićem došao vidjeti posljedice razornog potresa.

VEZANE VIJESTI

Izrazivši sućut obiteljima koji su izgubili svoje najmilije, istaknuo je da su sve službe na terenu. “Službe spašavanja nastavljaju raditi cijelu noć i u Petrinji, u Sisku, Glini i okolnim selima. Sve interventne službe su na terenu i koordinirano rade svoj posao”, naglasio je.

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Medved je rekao i da su za ljude koji su izgubili svoje domove i ne mogu se vratiti u kuće organizirali smještaj. “Sve naše sastavnice – sustava Domovinske sigurnosti, sustava Civilne zaštite, koordinirano odrađuju svoj posao u suradnji sa državnim stožerom te županijskim i gradskim stožerima”, poručio je.

Medved je rekao i da se za sada još ne može govoriti o veličini šteta jer su primarno usmjereni na spašavanje života.

Potres u Petrinji
N1

Mediji večeras neslužbeno navode i kako je smrtno stradala još jedna žrtva potresa i to u crkvi u Žažini kod Siska.

Komentari

Vaš komentar