U USKOK na ispitivanje dovedeni Ana Stavljenić Rukavina i Denis Mohenski

Crna kronika 30. lip 202109:17 > 21:12
Matija Habljak/PIXSELL

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju od srijede ujutro provode policija i Uskok, privedni su suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Od srijede ujutro u akciji su privedeni Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”, te Ana Stavljenić Rukavina.

Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, no mediji navode da se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih nedjela, mahom vezanih za poslove zagrebačke Gradske uprave.

Tijek događaja:

19:20 Doveden i Mohenski

U prostorije Uskoka na ispitivanje je doveden i ugostitelj Denis Mohenski.

19:10 Oglasila se i Vlada

Iz Vvlade kratko su se oglasili oko uhićenja.

“Jutrošnja uhićenja još jednom potvrđuju da DORH i USKOK rade samostalno i neovisno, a stalna borba protiv korupcije jedna je od odrednica rada Vlade. Detalje o ovom konkretnom slučaju ćemo vidjeti kada DORH i USKOK obavijeste javnost”, objavili su iz Vlade na Twitteru.


18:10 Bačić doveden u Radićevu

Kazimir Bačić doveden je na adresu u Radićevoj ulici gdje navodno ima stan, javlja naš Ivan Hrstić.

18:00 Oglasilo se Ministarstvo kulture

Iz Ministarstva kulture i medija priopćili su u srijedu, u vezi s uhićenjem glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, da će se uskoro izvijestiti o daljnjim koracima koji će se poduzeti kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje HRT-a u novonastalim okolnostima.

Više pročitajte OVDJE.

17:55 Stavljević Rukavina stigla u USKOK

Kako javlja naš Ivan Hrstić, prva je na ispitivanje u USKOK stigla Ana Stavljenić Rukavina.

16:50 Izvidi i dalje traju

Na Prisavlju i u Gradskom poglavarstvu i dalje traju izvidi. Ispred USKOK-a u Vlaškoj pojavio se jedino Pavle Kalinić, gradski pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, koji je novinarima donio vodu, javlja naš reporter Ivan Hrstić.

16.09 Zeleno-lijevi blok u Saboru pokreće inicijativu za smjenu Bačića

Zastupnici Kluba zeleno-lijevog bloka najavili su u srijedu pokretanje inicijative za smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon što je uhićen u novoj antikorupcijskoj akciji.

“U Odboru za informiranje, informatizaciju i medije već sada imamo dovoljan broj potpisa, ali pozivamo i saborsku većinu da u Odboru pokrenemo postupak za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića”, izjavio je u Saboru Vilim Matula (Možemo).

Kazao je kako je povod inicijative za smjenu hapšenje Bačića zbog sumnje u korupciju, ali i da se na to nadovezuju brojni drugi problemi, među ostalim, brojne tužbe Bačića protiv novinara.

14:02 Odvjetnik Andree Šulentić za N1

N1

Odvjetnik Andree Šulentić Ivo Farčić u N1 Studiju uživo govorio je o tome što se zasad zna o uhićenju njegove klijentice.

“Nažalost, ja očekujem da to što se stavlja ne teret je sumnja da je počinila kazneno djelo iz članak 297, a to je zlouporaba položaja i ovlasti”, tvrdi Farčić.

Na pitanje o kojem se razdoblju radi, kaže: “To je razdoblje o kojem ja mogu i koliko sam shvatio iz šture pouke o pravima koje imam, to bi se događalo već u vrijeme prije ovih zadnjih izbora, u ovih zadnjih 10-ak mjeseci”.

Više pročitajte OVDJE.

13:59 Nogalo o uhićenjima

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo komentirao je uhićenje predsjednice Upravnog vijeća te bolnice Ane Stavljenić Rukavine. “Ja sam uvijek mislio i čekao taj moment kad će se to dogoditi. Uvijek sam mislio da je to nešto što će me razveseliti. Niti sam veseo, niti likujem. Osjećam se prazno”, rekao je Nogalo.

Ističe da se osjeća prazno zato što je u godinu i pol dana uništeno puno ljudskih principa u pedijatriji.

Više pročitajte OVDJE.

13:22 Pretres stana Rukavine

U tijeku je i pretres stana Ane Stavljenić Rukavine u centru Zagreba.

13:14 Malenica o uhićenjima

N1

“Imam samo saznanja iz medija koji su nam dostupni, to je samo pokazatelj da nadležna tijela rade svoj posao, da su izvidi i druge radnje urodile određenim plodom i da je pokrenut određeni postupak, daljnje informacije ćemo doznati od USKOK-a i policije koji će pojasniti postupak”, rekao je za N1 ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Više pročitajte OVDJE.

12:28 Uhićena još jedna Bandićeva suradnica

Među uhićenima i Ana Stavljenić Rukavina. Uhićena je zbog zlouporabe položaja i ovlasti u bolnici Srebrnjak.

Jurica Galoic/PIXSELL

12:15 Bačić s policijom na HRT-u

Kako doznajemo, ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića policija je, nakon pretresa kuće, dovela na HRT.

12:10 Tomašević održao pressicu

N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je danas u 12 sati u predvorju Gradske uprave konferenciju za novinare vezano uz izvide koje se jutros započeli službenici DORH-a i Uskoka, najavljeno je iz Grada Zagreba. “Raščistit ćemo sve sumnjive poslove”, kazao je Tomašević.

Više čitajte OVDJE.

N1

11:53 U tijeku pretres stana u Radićevoj

U tijeku je policijski pretres stana u Radićevoj ulici u Zagrebu, vezano uz uhićenje ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića.

11:40 Policija odvela Kazmira Bačića

Policija je iz doma na Tuškancu odvela Kazimira Bačića.

11:30 Tomašević sazvao pressicu

Gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, za 12 sati zakazao je konferenciju za novinare na kojoj će komentirati današnja uhićenja.

10:35 Uhićenja komentirala i Sandra Benčić

“Čujem adventske zvončiće”, rekla je Benčić na početku. Dodala je i da će čestitati Dariju Juričanu na ovim uhićenjima.

Više pročitajte OVDJE.

Patrik Macek/PIXSELL

10:18 Uhićenja vezana i uz druge poslove Bandićeve uprave

Uhićenja nisu vezana samo uz zagrebački Advent, nego i uz druge poslove gradske uprave Milana Bandića. Uhićenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića povezuje se s poslovima s Tvornicom električnih žarulja.

10:12 Uhićen i Denis Mohenski

Među uhićenima je i Denis Mohenski, koji je godinama organizirao Advent u Zagrebu.

Petar Glebov/PIXSELL

9:51 Oglasio se i Tomašević

Davorin Visnjic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević oglasio se o uhićenjima. Kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava.

Više pročitajte OVDJE.

9:46 Uhićeni neki Bandićevi suradnici

Kako neslužbeno doznajemo iz gradske uprave, uhićeni su i Jelena Čeklić, koja je bila članica povjerenstva za dodjelu javnih površina, Andrea Šulentić, pročelnica stručne službe gradonačelnika i vozač bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, Zdravko Krajina.

zdravko krajina
N1

9:44 Policija u Gradskom poglavarstvu

Kako doznajemo, policija je ušla i u zgradu Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

9:36 Traje pretres stana Kazimira Bačića

U tijeku je pretres stana glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića u centru Zagreba. Na ulici su policijska vozila.

N1

9:30 Uhićeno nekoliko poznatih osoba

Prema neslužbenim informacijama, u akciji je uhićeno nekoliko poznatih osoba, među kojima i ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić.

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.