U TNT-u analiziramo godinu za nama i prognoziramo što nas sve čeka u 2023.

N1

Jedan sasvim poseban doček Nove godine u Republici Hrvatskoj. U ponoć se dižu rampe na 73 granična prijelaza jer Hrvatska ulazi u Schengen i prema Sloveniji i Mađarskoj nema više granične kontrole, kao ni prema Italiji na moru.

S prvim minutama 2023.godine u povijest odlazi i kuna, a hrvatska valuta postaje – euro.

U posebnom izadnju Točke na tjedan uživo pratimo službeni Vladin program povodom ostvarenja dva velika strateška cilja Republike Hrvatske – integracije u eurozonu i schengenski prostor i dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen tim povodom u Hrvatsku.

Koje su prednosti pune integracije Hrvatske u eurozonu i Schengen i koliko je trnovit bio put do nje, za TNT komentiraju Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija i politički analitičar Domagoj Juričić. Naši reporteri uživo će provjeriti kako funkcioniraju novi finacijski i granični režimi na ulicama i trgovima, na bankomatima, u pošti i kafiću, na bivšoj granici i na vanjskim granicama Hrvatske.

U Točki na tjedan analiziramo i godinu za nama, progoniramo što nas sve čeka u 2023. godini. Za Vas govore urednici i reporteri N1 televizije. U TNT-u donosimo i žestoku debatu o političkim događajima koji su obilježili godinu za nama, a u kojoj susjeluju Marko Pavić (HDZ), Sandra Bančić (Možemo!) i Nino Raspudić (MOST).

Nosi li nova godina konačno stvarnu obnovu Banije i Zagreba ili nastavak nestvarne blokade obnove? O tome razgovaramo u Točki na tjedan s dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić.

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.