U trenutku kad je počelo nevrijeme u OŠ Čazma bilo 320 učenika

Vijesti 16. ruj 202211:43 0 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Naš reporter Božidar Lončar razgovarao je s ravnateljicom Osnovne škole Čazma Lidijom Osman. U nevremenu je teško stradala školska sportska dvorana koja je ostala bez krova. Danas u ovoj školi nema nastave. Ravnateljica kaže da je nemoguće reći koliko će biti šteta, ali da je jedno sigurno - brojat će se u milijunima.

Osman upozorava da su neki kabineti u školi nedavno obnovljeni i opremljeni te da je šteta velika i da će iznos štete biti poznat tek kad se sve sanira.

“Nakon pregleda zgrade, učenici se vraćaju u školu u ponedjeljak. Sve učionice osim četiri koje su natopljene vode… Nastavu ćemo organizirati prema slobodnom prostoru”, kaže ona dodajući da struje u zgradi škole uglavnom ima. “Radimo kako možemo, kad imamo struju. Ostalo rješavamo usmenim putem”, kaže.

VEZANA VIJEST

Osman je našem reporteru rekla da se 320 učenika petog do osmog razreda nalazilo u zgradi škole. “Uspješno smo ih izdvojili iz zgrade, kroz zatvorene prozore j enadirala voda u školu. Zvali smo roditelje koji mogu da dođu po djecu, a ostale smo sami zbrinuli. Nije bilo ozliješenih, ali učenici su bili preplašeni. Neki učenici su doživjeli poseban šok i trebali su poseban pristup”, govori Osmah.

Materijal za sanaciju dolazi, rekli su, prema ravnateljičinim riječima, iz Civilne zaštite. Kaže i kako nije stigla misliti na to kako se ona osjeća te da nakon prespavane noći djelatnici u školi popisuju štetu koja će sigurno biti milijunska. Škola je nedavno prošla energetsku obnovu.

Sve događaje pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!