U Vinkovcima poskupljuju računi za vodu i odvodnju

Vijesti 14. ožu 202321:12 1 komentar
Pexels

Iz Vinkovačkog vodovda i kanalizacije, uz poslane račune za potrošenu vodu i odvodnju za veljaču, građane su obavijestili i o poskupljenju usluga vode i odvodnje od 1. veljače, a koje u prosjeku, kako navode, po potrošaču iznosi 5,5 eura.

Prije poskupljenja građani su kubik vode plaćali 0,56 eura, a sada će plaćati 0,73 eura, a poskupljenje u prosjeku iznosi 5,5 eura po korisniku, pojasnili su u utorak iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poručujući građanima da ne nasjedaju na priče o poskupljenju od čak 30 posto jer to, tvrde, nije točno.

Pri tome su mislili na istupe vijećnika Ključa u Gradskom vijeću Vinkovaca Gorana Kajkića koji je se oglasio s tvrdnjom kako je Vinkovački vodovod i kanalizacija cijenu vode digao za 30 posto, a tvrtku je prozvao za nerad i stranačko kadroviranje.

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odgovaraju kako je novu cijenu vode i odvodnje izglasala Skupština Društva koju čine načelnici 15 vukovarsko-srijemskih općina te gradonačelnici gradove Vinkovci i Otok.

Odluka je krajem prosinca 2022. dostavljena Vijeću za vodne usluge kao neovisnom regulatoru koje na nju nije imalo primjedbi, navode.

Najvaljuju planove rekonstrukcije cjelokupnog sustava i uvođenje velikih promjena u načinu poslovanja, a koji se prvenstveno odnose na smanjenje materijalnih rashoda i rashoda za zaposlene, kao i provedbu važnih projekata i uvođenje novih softverskih rješenja.

Također poručuju kako uvijek postoji i opcija smanjivanja povećane cijene ili vraćanje na staru cijenu te da u tvrtki i i Gradu Vinkovcima intenzivno rade na iznalaženju drugih izvora financiranja s ciljem pronalaženja najoptimalnijeg rješenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare