U Vukovaru održana akcija čišćenja Dunava. Nađeni štednjak, gume, dio hladnjaka

Vijesti 30. srp 202219:29 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Dvadeset i dvoje ronilaca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine sudjelovao je u subotu u akciji čišćenja korita Dunava u Vukovaru, gdje su na potezu od oko dva kilometra izvukli iz rijeke razni otpad od automobilskih guma do štednjaka.

“Uspjeli smo prikupiti otpada za pola velikog kontejnera. Izvukli smo tako štednjak koji je nekome bilo najjednostavnije baciti u Dunav, kao i automobilske gume te dijelove hladnjaka”, rekao je novinarima organizator akcije Mario Kamenjaš dodavši da su ronioci Dunav čistili na dubini od četiri metra.

Korito Dunava ronioci su čistili na potezu od Luke Vukovar do zgrada Dunav 1 i 2.

“Pokrenuli smo akciju kako bismo dodatno ukazali građanima na potrebu pojačane svijesti o važnosti očuvanja prirodnih ljepota naših rijeka te štetnosti bacanja u rijeku plastičnih predmeta i drugih nerazgradivih otpada”, rekao je Mario Kamenjaš, ujedno i predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti “Vukovar”.

Akcija čišćenja organizirana je na lokaciji na kojoj su nedavno, zbog niskog vodostaja, locirani potopljeni čamac, štednjak te niz automobilskih guma i plastičnih boca.

Kamenjaš ističe da je Dunav nemoguće u potpunosti očistiti, ali to ne znači da ne trebamo biti odgovorniji prema toj europskoj riječnoj žili kucavici.

Akciji je podršku dao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

“Rijeke, jezera i mora nisu mjesta gdje se odlaže otpad stoga ovom akcijom pozivamo sugrađane da savjesnim ponašanjem čuvaju naš grad i rijeku”, poručio je Penava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!