Učenici u klupama sjede u zimskim jaknama, grijanje ne radi! Ravnatelj im savjetovao da se oblače slojevito

Vijesti 11. sij 202417:12 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Početak drugog polugodišta donio je niske temperature, a odmah s tim i velike probleme dijelu učenika Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Vinkovcima.

Prema navodima učenika koji su kontaktirali Večernji list, njih su u ponedjeljak dočekali hladni radijatori iako je vani bio minus. To se nastavilo i dalje pa i tijekom zadnja dva dana kada je noćna temperature u Vinkovcima i okolici pala i na minus 10 stupnjeva Celzijusa.

“Baš je hladno tako da svi sjedimo u jaknama. Bukvalno se tresemo jer moramo satima biti u učionicama. Profesori dođu, održe predavanje i odu dalje. I oni sun am rekli kako je jako hladno u učionici i pitaju kako možemo izdržati. Domar škole nam je rekao da je se pokvarilo grijanje tako da smo prvoga dana pokušali upaliti klimu da ona malo ugrije učionicu ali niti ona nije radila” rekli su učenici.

Kažu da su jučer ipak uspjeli nekako upaliti klimu, ali da je i dalje jako hladno i da sjede u jaknama što i nije čudno kada se zna da jučerašnje temperature u Vinkovcima i okolici nisu odlazile u plus. Podsjećaju kako je tijekom prvoga polugodišta bilo u redu, ali i da su tada bile visoke temperature za taj dio godine pa tako ne znaju je li grijanje i onda radilo kako treba. Ako pak jeste onda je očigledno da je do kvara na grijanju došlo tijekom raspusta.

“Imamo nekakav problem na sustavu grijanja koji se odražava na grijanje u jednoj ili dvije učionice. U ostalim učionicama je toplo i nema problema s grijanjem. Radimo na rješavanju problema i vjerujem da ćemo za dan ili dva riješiti problem i da će i te učionice ponovno biti tople. Problem je naći i majstore koji bi otklonili kvar ali vjerujem da ćemo sve to brzo riješiti”, rekao je Josip Šuker, ravnatelj vinkovačke škole.

Ravnatelj je učenicima poručio da se slojevito oblače ali to, kako kažu učenici, neće njima pomoći jer i dalje moraju satima sjediti i pisati u hladnim učionicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!