Udruga Prijatelji životinja zatečena je prizorom tigra na trajektu

Vijesti 13. srp 202122:50 1 komentar
zoo, bijeli tigar, tigar
Foto: Pixabay (ilustracija)

Udruga Prijatelji životinja zatečena je prizorom tigra na trajektu iz Splita za Hvar, koji „simbolizira groznu stvarnost zaštitite divljih životinja u Hrvatskoj“, najavljuje prijave „svim nadležnim institucijama“ te će inzistirat na konkretnoj reakciji.

Teško je odrediti je li gore ako se radi o nelegalnom ili legalnom slučaju prijevoza i smještaja životinje sa fotografije. Tigru je u krajnjem slučaju svejedno, a za nas jednako sramotno. Bez obzira na destinaciju, čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom, a na raspolaganju će imati 18 tisuća puta manje prostora nego što bi ga koristio u svojem prirodnom okolišu, kažu Prijatelji životinja na facebook stranici u utorak navečer.

VEZANA VIJEST

Udruga smatra da takvo držanje životinja nije pravedno i moralno, čak i ako je legalno, jer životinje svejedno pate.

Svi zoološki vrtovi funkcioniraju na jednak način i s jednakim ciljem, bez obzira na uvjete držanja – kod svih je prisutno prisilno zatočavanje divljih životinja, njihov uzgoj i trgovina, a sve u svrhu zarade, zabave ili nekog drugog razloga nevezanog za zaštitu životinja s kojom zoološki vrtovi nemaju veze, kaže se.

Udruga poziva javnost da se zapita zar zaista želi da Hrvatska bude zapamćena po sceni tigrova koje prevoze trajektima na temperaturi +35 i medvjeda kraj gostionica, umjesto po prirodnim ljepotama i životinjama u prirodnim staništima kojima se ponosimo.

Putnici na trajektu iz Splita za Hvar i nedjelju su mogli vidjeti tigra koji je bio smješten u prikolici osobnog vozila križevačkih tablica, a iz Jadrolinije su kazali da o tome nisu imali saznanja, nije im bio prijavljen prijevoz životinje već vozila s prikolicom.

Cijeli slučaj preuzeo je Državni inspektorat.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare