Udruga umirovljenika HRT-a pred stečajem

Vijesti 14. ruj 202309:01 1 komentar
Luka Stanzl/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je zahtjev za provedbu skraćenog stečaja Udruge umirovljenika HRT-a u zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje od nešto manje od 30.000 eura u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Zahtjev je podnijela Financijska agencija (Fina) navodeći i kako, prema dobivenim podacima, Udruga umirovljenika HRT-a ima ukupni dug od 29.646 eura, nema zaposlenih, ali ima otvorena dva računa i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Udruzi umirovljenih HRT-ovaca u ožujku je bilo zaplijenjeno i 369 eura na ime predujma za namirenje troškova stečajnog postupka, navodi se u zahtjevu Fine.

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je zastupnike Udruge umirovljenika HRT-a da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza, a vjerovnike da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja.

Ne učine li to u zakonski predviđenim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja.

Udruga umirovljenika HRT-a (UUHRT) osnovana je i u Registar udruga upisana 2006., sjedište joj je u zagrebačkoj ulici Jurja Biankinija, a vode je predsjednik Miljenko Pajalić i dopredsjednik Tomislav Radić.

U cilju UUHRT-a navodi se ”okupljanje, povezivanje i druženje umirovljenika HRT-a i drugih umirovljenika radi zajedničkih, planiranja i promicanja društvenih aktivnosti, kulturnog i zabavnog života i organizirane rekreacije, razvitak i unapređenje kvalitete života umirovljenika i zaštita ljudskih prava”.

Osim toga, zauzimaju se i ”za očuvanje tekovina i promicanje vrijednosti javnog medija”.

Kao djelatnosti za ostvarivanje tog cilja, pak, navodi se i ”organiziranje i posjeta kulturnim zbivanjima – kazalištima, izložbama, muzejima, koncertima te organiziranje paket aranžmana i izleta za svoje članove, upoznavanje umirovljenika sa znamenitostima te povijesnim i aktualnim društvenim zbivanjima, organiziranje i provođenje rekreacijjskog vježbanja i tjelesnih aktivnosti te igara za unapređenje zdravlja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare