Ugašena udruga koja je surađivala s ravnateljem sirotišta iz DR Konga

Vijesti 23. velj 202316:48 0 komentara
EMMANUEL CROSET / AFP / ILUSTRACIJA

Udruga "Marijina farma" s kojom je surađivao Emmanuel Kabongo, voditelj sirotišta iz kojeg je osmero Hrvata posvojilo djecu u Zambiji, ugašena je u ponedjeljak, doznaje RTL iz nekoliko izvora.

Kabongo je u bijegu od kada je započeo slučaj s posvajanjem djece iz Konga. Naime, iz njegova sirotišta u Ndoli, osmero Hrvata je posvojilo djecu, nakon čega ih se tereti da su ih htjeli prokrijumčarili, piše Danas.hr.

Udruga “Marijina farma” osnovana je u Rijeci prije nekoliko godina te konkretnim projektima želi pridonijeti smanjenju siromaštva i gladi kao globalnog svjetskog fenomena današnjeg svijeta te postati dio globalne borbe za blagostanje i promicanje socijalne uključenosti kroz edukaciju, stoji u opisu rada udruge.

U gradu Lubumbashi u Demokratskoj Republici Kongo u Africi nalazi se mala farma, vlasnika Emmanuela Kabonga Wa Cabonga koji je ujedno i predsjednik udruge civilnog društva Association pour le soutien des initiatives de développement (ASID), a koja je službeni partner “Marijine farme”.

Trenutno još nisu poznati razlozi zatvaranaj Udruge, a na pozive nitko ne odgovara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!