Uhićenja u Splitu: “Kod nas je istražni zatvor obično kazna za kazneno djelo”

Vijesti 20. srp 202117:07 > 20:121 komentar
damir petranović
Izvor: N1

Damir Petranović, novinar tportala, u Newsroomu je komentirao uhićenja u Splitu. Istaknuo je da današnja priča nadilazi politiku te da ne vjeruje da je vezana uz jednu političku stranku.

“Današnja akcija USKOK-a je priča koja nadilazi garniture vlasti. Teško da je povezana s ijednom političkom strankom. Danas među uhićenima su poduzetnici za koje je javna tajna da su u dobrim odnosima s puno garnitura gradske vlasti, arhitekti za koje je javna tajna da puno lakše dolaze do nekih građevinskih dozvola. Ovo je priča koja nadilazi politiku”, rekao je Damir Petranović i dodao:

“GUP nije rak rana, GUP je izvor za korupciju i pogodavanje. Vjerujem da je namjerno napravljen tako da ga svatko može tumačiti na svoj način. Namjerno je tako napisan da ga svatko može tumačiiti na svoj način. To je otvorilo ogroman prostor za pogodovanje ili korupciju.”

VEZANE VIJESTI

“To je problem koji u Splitu traje već 15 godina”, napomenuo je.

Komentirajući dva slučaja koji se spominju u kontekstu uhićenja – nepravilnost izgradnje hotela na Žnjanu i vile na Mejama – Petranović je rekao da je nevjerojatno da tek dvije godine nakon kaznenog djela gledamo uhićenja:

“Zvonko Kotarac nije bilo tko u ovom gradu. Sad je prešao u hotelijerstvo. Simptomatično je da je hotel izgrađen prije više od dvije godine. Nevjerojatno je da dvije godine prođu od počinjena kaznenog djela, a mi tek sad dobijemo uhićenja.”

Ističe problem izdavanja dozvola: “Dodatno u Splitu imamo problem oko izdavanja građevinskih dozvola. Svake dvije godine policija dođe i uhiti nekoliko njih. Dio njih više ne želi dati dozvole jer se boje da će pogriješiti.”

Na pitanje kakav bi mogao biti epilog, Petranović kaže: “Kod nas obično biva da istražni zatvor bude kazna za počinjenje kaznenog djela.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar