Umjesto stručnjaka u saborske odbore ubacili dva političara

Vijesti 27. sij 202310:14 1 komentar
N1/ILUSTRACIJA

Za vanjske članove saborskih odbora odbijeni su stručnjaci, umjesto kojih su imenovani članica HDZ-a i HSLS-ovca u mirovini, piše u petak Jutarnji list.

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora objavio je 28. listopada prošle godine javni poziv za izbor članova radnih tijela Sabora, među ostalim i jednog predstavnika znanstvenih i stručnih institucija u Odboru za financije i proračun te u Odboru za obitelj, mlade i sport.

Na javni poziv za izbor vanjskih članova za Odbor za financije i proračun pristigle su dvije kandidature, od kojih je jedna dugogodišnje znanstvene savjetnice s Ekonomskog instituta Zagreb dr. sc. Dubravke Jurline Alibegović, a druga Giordane Radin-Mačukat, osobne bankarice u PBZ-u, vodičke HDZ-ovke i predsjednice tamošnjeg odbora stranačke Zajednice “Katarina Zrinski”. Hrvatski sabor na sjednici prije Božića jednoglasno je izabrao HDZovku Giordanu Radin-Mačukat.

Slična situacija bila je i s Odborom za mlade. Na javni poziv pristigle su četiri kandidature. Javili su se, među ostalim, dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih, dječja neurologinja sa završenim specijalističkim studijem “Prava djece”, te Marijan Kotarac, HSLS-ovac, diplomirani socijalni radnik u mirovini, koji je gotovo cijeli radni vijek proveo u Hrvatskoj pošti.

Sabor je na istoj sjednici 16. prosinca prošle godine jednoglasno odabrao Marijana Kotarca za vanjskog stručnog člana Odbora za obitelj, mlade i sport. Imenovani vanjski članovi odbora, koji će za svoj rad primati 200 eura mjesečno, na dužnost su stupili 15. siječnja, piše novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare