Unajmio stan putem oglasa na društvenoj mreži pa nasjeo na prevaru. Policija objavila upozorenje

Crna kronika 03. ožu 202422:34 0 komentara
Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia / ilustracija

Rovinjska je policija 1. ožujka zaprimila prijavu o prijevari čija je žrtva bio 29-godišnjak koji je prilikom pokušaja najma stana oštećen za više stotina eura.

Naime, muškarac je u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas s ciljem dogovaranja najma stana. Nakon toga je s nepoznatom osobom dogovorio uvjete te mu uplatio predujam, kao i prvu ratu najma. Kako nakon uplate, 29-godišnjak više nije mogao stupiti u kontakt s tom istom osobom shvatio da se radi o prijevari, objavila je PU istarska.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!