Uoči europskih izbora MPU poslao obavijest biračima s nevažećim osobnim iskaznicama

Vijesti 27. svi 202416:14 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije uoči izbora za Europski parlament poslalo je obavijest biračima s nevažećim osobnim iskaznicama.

Samo oni birači koji imaju važeću osobnu iskaznicu i oni kojima je osobna iskaznica istekla, a predali su zahtjev za novom najkasnije do 29. svibnja 2024., nalazit će se na izvatku iz popisa birača na biračkom mjestu.

Birači koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu podnijeli zahtjev za novom, neće se nalaziti na izvatku iz popisa birača na biračkom mjestu i moći će glasovati samo uz potvrdu za glasovanje (tzv. plavu potvrdu) koju će na dan izbora moći ishoditi u nadležnom upravnom tijelu županije ili Grada Zagreba koje vodi registar birača prema mjestu njihova prebivališta.

Popis lokacija za izdavanje potvrda bit će objavljen na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, u rubrici IZBORI 2024.; Izbori članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske 2024., a potvrde će se izdavati tijekom cijelog izbornog dana od 07:00 do 19:00 sati.

Pozivaju se birači da provjere valjanost osobne iskaznice i na vrijeme, do 29. svibnja 2024., podnesu zahtjev za novom osobnom iskaznicom kako bi mogli glasovati bez dodatnog odlaska u nadležno upravno tijelo na dan izbora po plavu potvrdu, izvijestili su iz MPU-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!