Upaljen narančasti alarm za jednu regiju, oglasila se Civilna zaštita!

Vijesti 29. kol 202310:04 0 komentara
Unsplash

I u utorak bi moglo biti grmljavinskog nevremena u Hrvatskoj.

“Promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na Jadranu, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Pljuskovi mogu biti jače izraženi uz obilnu oborinu u kratkom vremenu, posebice duž obale. Vjetar povremeno umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo, mjestimice i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C, u gorju malo niža”, prognoza je DHMZ-a za utorak.

Dodatno, prognostičari DHMZ-a za utorak su izdali narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za riječku regiju, dok je ostatak Hrvatske pod žutim alarmom. Za osječku regiju nema upozorenja.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, stoji u upozorenju DHMZ-a za riječku regiju.

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite.

“Prognostičari DHMZ-a za danas su izdali narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za riječku regiju. Lokalno su mogući vrlo izraženi pljuskovi uz obilnu kišu (više od 50 mm) te bujične i urbane poplave. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča te prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu. Pratite vremenske prognoze i upozorenja DHMZ-a kako biste na vrijeme poduzeli potrebne mjere zaštite. Upute za grmljavinsko nevrijeme pročitajte ovdje“, poručili su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!