USKOK nastavlja akciju: Uhićena još trojica policajaca. Lažirali su izvješća o sukobu s dilerima?

Crna kronika 29. stu 202316:31 0 komentara
N1

Pratimo sve detalje najnovije USKOK-ove akcije kojoj su u fokusu policajci osumnjičeni za lažiranje službenih izvještaja.

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj uhićena su još tri policajca. Tako je u posljednja dva dana broj osumnjičenih policijskih službenika narastao na pet.

Ovu akciju koordinira USKOK a sumnja sa da su policajci lažirali izvješća o akciji s početka ovog mjeseca kada je objavljeno da su ih osumnjičeni dileri bježeći pokušali pregaziti.

Kako su lažirana izvješća?

Policajci su, kako je tada objavljeno, pucali prema vozilu upravo zato što je išlo prema njima. No, kasnije se ispostavilo da nikakve ugroze za njih nije bilo, već su, kršeći pravila policijskog postupanja, zapucali prema vozilu prije nego što su ispalili hice upozorenja u zrak.

Naknadno su lažirali izvješća kako bi, prema sumnjama USKOK-a izbjegli mogući disciplinski postupak.

Razotkrila ih snimka?

Sumnje su se pojavile kada je utvrđeno da je cijeli događaj snimljen.

Analizirajući što se doista događalo istražitelji su otkrili krivotvorena izvješća. Dvojica policijskih službenika uhićena su jučer, a danas su privedena još trojica.

“Osumnjičeni policijski službenici će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!