USKOK otkrio: Pripuz tražio da mu ljubavnica paškog poduzetnika sredi papire za kamp na Murteru

Crna kronika 24. stu 202315:59 1 komentar
Sanjin Strukic / Dino Stanin / Pixsell

I dalje pratimo sve detalje najnovije akcije USKOK-a i policije u kojoj su raskrinkane sumnje u spregu oko podizanja ilegalnih kampova na otoku Murteru.

USKOK je upravo potvrdio da je odlučio otvoriti istragu zbog muljaža prilikom gradnje kampova na otoku Murteru.

Odlučeno je to nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu protiv Zorana Pripuza, Ede Maržića, Daria Filipija, Nede Livljanić i Borisa Kulušića. Svi su jučer, kako smo javljali, lišeni slobode, no istražni zatvor zatražen je samo za Pripuza, Filipija i Nedu Livljanić. USKOK strahuje da bi mogli utjecati na svjedoke i ometati istragu.

Kronologija nezakonitosti

Sumnja se da je sve krenulo još u veljači 2021. kada su Kulušić i Filipi navodno dogovorili da će Filipi u svom elitnom kampu The View pružati smještaj gostima koristeći rješenje što ga je za takve usluge dobio Maržić.

Upravnom odjelu za gospodarstvo Šibensko-kninske županije Filipi je podnio zahtjev da mu se za nekretninu u Murteru izda rješenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti objekta vrste kamp iako za to, prema sumnjama USKOK-a, nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti.

Osim toga, zahtjevu nije bila priložena sva propisana dokumentacija. Ipak, Filipi od Nede Livljanić tadašnje voditeljice Odsjeka za obrtništvo i turizam Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko kninske županije, traži da mu ipak izda rješenje, a USKOK tvrdi da je ona na to i pristala.

Kampovi bez minimalnih uvjeta

U rješenju o otvaranju istrage navodi se da su svi znali da Filipi nema uporabnu dozvolu za kamp, da ugostiteljski objekt ne ispunjava minimalne uvjete i uvjete za kategoriju te da se katastarske čestice na kojima namjerava ishoditi odobrenje za kamp, nalaze izvan građevinskog područja. Ipak, unatoč tome Neda Livljanić piše zapisnik da je obavila očevid na lokaciji kampa iako, prema navodima USKOK-a, nikakvog očevida nije bilo već je radila sve da pogoduje Filipiju i Kulušiću.

U zapisniku je, tvrdi dalje USKOK, neistinito navela da je zajedno s višom stručnom suradnicom u Filipijevom kampu obavila očevid te utvrdila kako ispunjava sve uvjete propisane mjerodavnim zakonom i pravilnikom. Na temelju tog zapisnika izdala mu je rješenje za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u kampu. Filipi je na taj način, izračunao je USKOK, nezakonito zaradio najmanje 47.625,31 eura.

Iskoristili Maržića i njegovu ljubavnicu

Pomogla je, tvrde istražitelji i Zoranu Pripuzu koji je lani u jesen Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije podnio zahtjev da mu se za nekretninu u Murteru izda rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu vrste kamp.

Iako su, kako se navodi u rješenju o otvaranju istrage, ponovno svi znali da ni Pripuzov kamp ne ispunjava uvjete te da Pripuz nije dostavio svu dokumentaciju, Nada Livljanić je, sumnja se, pogodovala i njemu. Pripuz je, tvrdi USKOK, od Maržića za kojeg je znao da je u ljubavnoj vezi s gospođom Livljanić, zatražio da utječe na nju kako bi mu izdala traženo rješenje. Ona je, navode dalje istražitelji, na to i pristala.

Još jedan lažni zapisnik

Sumnja se dalje i da je šefica Odsjeka napravila zapisnik o očevidu prema kojem je bila u Pripuzovom kampu i utvrdila da je zadovoljava sve uvjete iako su, navodi USKOK, opet svi znali da njegovi objekti ne ispunjavaju minimalne uvjete i uvjete za kategoriju, da se katastarske čestice na kojima namjerava ishoditi odobrenje za kamp nalaze izvan građevinskog područja, odnosno da se na njima ne može graditi kamp, te da Pripuz i nije vlasnik svih čestica.

U zapisniku o očevidu Neda Livljanić navela je kako Pripuzov kamp ispunjava sve uvjete propisane mjerodavnim zakonom i pravilnikom, te mu izdala rješenje za pružanje ugostiteljskih usluga u kampu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare