Ukida se skupi roaming i s BiH, Srbijom, Sjevernom Makedonijom…

Vijesti 17. sij 202314:14 1 komentar
Pixabay/Ilustracija

Ove godine trebao bi zaživjeti sporazum o roamingu zahvaljujući kojem bismo telekomunikacijske usluge u inozemstvu mogli plaćati po istim cijenama kao u svojoj državi na širem području nego što je to bio slučaj dosad. Konkretno, osim u zemljama Europske unije koje su međusobno obuhvaćene takvim sporazumom, jednake cijene kao u svojoj državi, trebali bismo uskoro plaćati i prilikom boravka u zemljama Zapadnog Balkana, a isto bi vrijedilo i za njihove građane kada su u EU.

“Na Odboru za europske poslove točka o kojoj se raspravilo, a danas će se o njoj raspravljati i na plenarnoj sjednici, su izvješća predsjednika Vlade sa sastanaka Europskog vijeća u prošloj godini. U tom izvješću, između ostalog, piše da je postignut dogovor s teleoperaterima na razini Europskog vijeća da bi u ovoj godini stvar trebala biti pokrenuta”, potvrdio je za N1 saborski zastupnik Bojan Glavašević.

“Možda će već do kraja godine zaživjeti taj roaming u kojemu bi građani EU i zemalja Zapadnog Balkana plaćali iste cijene kao u svojoj nacionalnoj tarifi”, dodao je Glavašević.

Ovaj sporazum bi, dakle, obuhvatio sve zemlje Zapadnog Balkana koje su trenutno u pristupnim pregovorima s Europskom unijom, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sjevernu Makedoniju…

“To je dobra poruka tim zemljama, poticaj za daljnje reforme nakon kojih će slijediti i daljnji benefiti”, ocijenio je Glavašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare