Plenković: Ako se Aladroviću i Miloševiću ništa ne dokaže, vratit ću ih u Vladu

Vijesti 27. tra 202216:52 > 17:45 3 komentara
N1

U Banskim dvorima održan je sastanak parlamentarne većine. Premijer Plenković predstavio je nove članove Vlade javnosti.

Plenković je na početku izrazio zadovoljstvo dogovorom postignutim sa sindikatima u utorak o povećanju osnovice. Na sastanku se razgovaralo i o inflaciji te utjecaju rata u Ukrajini na ekonomiju, govori premijer.

“Zahvalio sam se Miloševiću, Aladroviću i Ćoriću”

“Izravno sam se zahvalio potpredsjedniku Miloševiću, ministru Aladroviću i ministru Ćoriću na doprinosu našoj Vladi dosad. Svatko je doprinio na svoj način”, govori.

Rekao je da se rekonstrukcija dogodila tek sad jer je Aladrović sudjelovao u pregovorima sa sindikatima i bio glavni pregovarač.

Za Ćorića je rekao da pobjeđuje na izborima i da se bavio najvažnijim temama. “Dao je zaista veliki doprinos, drago mi je da je bio dio političkog tima”, kazao je Plenković.

Premijer je otkrio da Ćoriću slijede “novi poslovni izazovi”.

“Riječ je o jednoj novoj generaciji”

Kaže da su Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić već 20 dana znali da će ući u Vladu, ali da su čekali da prođu blagdani.

“Riječ je o jednoj novoj generaciji, oni su jako mladi. Čak 6 članova vlade su sad rođeni 80-ih godina, idemo u pomlađivanje vlade”, kazao je premijer.

“Svima je žao da ovih troje odlazi, i meni je. Odlazak Aladrovića je korak nazad. Ako on to riješi u mandatu nove vlade, vrata su im otvorena. Isto kao i Milošević. Ako se vrate, vratit ćemo ih”, rekao je Plenković.

Plenković je našoj Ani Mlinarić rekao da će dosadašnjeg ministra Ćorića predložiti za viceguvernera Hrvatske narodne banke.

Hoće li biti novih rekonstrukcija?

O novim rekonstrukcijama ću odlučivati isključivo ja kao premijer, a ne partneri, kazao je Plenković. Rekao je da nije točno da je 15 kandidata odbilo biti ministrom obnove i da su to špekulacije.

“Troje novih ministara je vrlo slično po profilu ljudima koji odlaze”, kaže premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.