Usred Zagreba napao djevojke jer su se držale za ruke: “Provocirate me”

Crna kronika 15. ožu 202310:21 2 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL / Ilustracija

Prema presudi, 35-godišnjak je lani u kolovozu oko 23.20 sati, vozeći se zagrebačkom Ilicom, prišao do djevojaka koje su šetale ulicom i držale se za ruke, te počeo vikati prema njima.

“Kakve su to lezbijske fore, širite boleštine po gradu, provocirate me, ne držite se za ruke, odmah se pustite”, rekao je, prenosi Danica.

“Nakon toga je vozeći se biciklom pratio iste koje se nisu obazirale na njega, te je cijelo vrijeme vikao na njih i negodovao zbog njihovog držanja za ruke, a nakon kraćeg vremena prednjim kotačem bicikla prišao blizu nogu jedne od djevojaka.

Potom je na sav glas nastavio vikati na njih riječima: “Kakvo je to ponašanje, jeste vi normalne, ne možete se tako ponašati na ulici”. Dakle, na javnom mjestu vikom je remetio javni red i mir”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Zbog tog prekršaja 35-godišnjak je kažnjen sa 159 eura te mora platiti 26,5 eura troškova. No, oslobođen je optužbe za prekršaj iz Zakona o diskriminaciji, odnosno da je djevojkama “stvorio neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje na temelju njihova društvenog položaja i izazvao osjećaj straha, uznemirenosti i nelagode”.

Branio se kako zarađuje samo 5.000 kuna te da je razmislio o svojem ponašanju i smatra kako “zaista nije postupio u redu što se na taj način obratima djevojkama”.

“Žao mi je, dosad nisam nikad kažnjavan, nisam imao namjeru nešto loše učiniti. Kada sam im se približio biciklom, ispričao sam se tim djevojkama odmah jer sam vidio da je jedna djevojka uznemirena. A to sam učinio i kasnije u prisustvu policajaca”, branio se.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare