Uz Horvata, USKOK istražuje i Borisa Miloševića i još tri osobe

Vijesti 19. velj 202209:45 > 11:36
N1

Policija je jutros započela pretragu kuće ministra graditeljstva, Darka Horvata. N1 televiziji neslužbeno je potvrđeno i da bi pod istragom mogli završiti potpredsjednik Vlade, Boris Milošević i bivši ministar Tomislav Tolušić. Tolušića, međutim, neslužbeno doznajemo, istražitelji iz USKOK-a nisu kontaktirali. Unatoč medijskim napisima, među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Prema za sada dostupnim informacijama, ministra graditeljstva Horvata povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva.

Kako N1 doznaje ministar Horvat bit će danas ispitan u USKOK-u.

Milošević i Tolušić bit će ispitani redovnim putem, što znači da će ići istraga i kaznena prijava.

Redovnim putem istragom je obuhvaćeno još troje ljudi: državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir Žunac, Ana Mandac, Horvatova pomoćnica kad je bio ministar gospodarstva te Katica Mišković, ravnateljica uprave za potpomognuta područja.

Miloševića i Tolušića istražitelji sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike 2018. godine, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.