Ministarstvo: Nalaz Komore proslijedit ćemo Županijskom državnom odvjetništvu

Vijesti 23. tra 202116:10 > 16:33 0 komentara
N1

Državna tajnica Maja Pletikosa i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić obratile su se javnosti vezano uz nalaz Komore socijalnih radnika koje je zaprimilo Ministarstvo.

Komora socijalnih radnika u petak je objavila rezultate stručnog nadzora u Novoj Gradiški izvjestivši javnost da ”nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice”.

Dokumenti će se dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu koje će odrediti postoje li elementi kaznenog djela.

VEZANE VIJESTI

”Nalaz moramo proučiti, nakon čega ćemo ga zajedno sa stručnim nalaze Hrvatske psihološke komore i ranije dostavljenim našim upravnim nadzorom od strane našeg Ministarstva, dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu koje će procijeniti ima li elemenata kaznenog djela”, kazala je državna tajnica, Maja Pletikosa.

Marija Barilić istaknula je da različite nalaze ne mogu komentirati. ”Mi smo se vrlo jasno očitovali od samoga početka što se tiče nalaza upravnog nadzora iza kojega i dalje apsolutno stojimo i na temelju toga u konačnici jesu i poduzimane određene mjere. Što se tiče stručnog nalaza, on je u nadležnosti Komore i u tom smislu mi ne možemo u to ulaziti”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!