“Sve su organizirali veći igrači koji izvlače višemilijunske iznose iz sustava”

Vijesti 19. svi 202116:45 > 17:32 0 komentara
N1

Dijana Zadravec, koja danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, komentirala je novi razvoj događaja za N1.

“Ravnatelj Vatavuk mi je uručio smjenu s mjesta predstojnice i prijetio mi otkazom ako ću istupati u medije. Ustavom je zagarantirana sloboda govora. To sve mora biti u skladu s Ustavom, svi zakoni pa i ovaj da se ne smije govoriti. Time neće zaustaviti istinu koju sam pokrenula. Brojke govore suprotno od onoga što on govori. Tražila sam pomoć od njega, on to nije učinio.

VEZANE VIJESTI

Traži da samo usmeno komuniciramo, ljuti ga što šaljem mailove. KB Dubrava je htjela poslati ispomoć, ali iz Vinogradske je javljeno da ne treba. Htjela sam da povučemo godišnje odmore, no ni to nije odobrio”, rekla je i dodala:

“Međuljudski odnosi su loši s vlasnicima privatnih poliklinika. Oni žele radiologiju za privatne pacijente. Protivim se tome, liste čekanja su enormne, međuljudski odnosi su loši samo s takvim predstojnicima, a mene lažno optužuju za vođenje zavoda.”

Potome je dodala komentirajući reviziju: “Unutarnja revizija ne može ocijeniti ono što sam otkrila, kriminalne radnje koje sam predala DORH-u. Krivotvorenje potpisa na temelju kojeg se isplaćuju ogromni novci… Istraga je smiješno i redikulozno na što se Vatavuk poziva. Oni koji su radili korupciju i kriminal neće to, naravno, potvrditi. Imam dokaze i činjenice.”

Nastavila je: “To što su se pojedine kolegice neradnice, koje u fušu rade dobro, ubacivale na liste čekanja, i o tome imam pismene dokaze. To su organizirali veći igrači koji izvlače višemilijunske iznose iz sustava i predstavljaju karcinom sustava koji je toliko metastazirao u Vinogradskoj na što već upozoravam… Mreža je razgranata – Zovak, Rotim… Pogledajte te poliklinike… Neću odustati od borbe protiv korupcije i da se održi sustav iako nitko dosad nije imao hrabrosti progovoriti. Ne bojim se.”

Rekla je da će se javiti u petak na novi natječaj. “Vjerujem da se zdravstvo može sačuvati. Ovo je sad nakaradno, pljačka svih poreznih obveznika koji rade.”

Na pitanje što očekuje, rekla je: “Od g. Vatavuka koji se ponaša pasivno i opstruira moje poteze, i bez razloga nezakonito mi je uručio ovu smjenu, paradoksalno je da idućih 8 dana trebam biti predstojnica, ali sve što bih radila, trebala bih njegovu suglasnost. To je nemoguća situaciju i sve pravne mogućnosti ću upotrijebiti.”

“Znam svoj posao fantastično i mogu raditi bilo gdje”, odgovorila je na pitanje što će učiniti ako doista dobije otkaz.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!