Varaždinska županija potiče cijepljenje studenata

Vijesti 02. lis 202109:29 0 komentara
cjepivo, cijepljenje, covid, koronavirus, vakcina
MOHAMMED ABED / AFP / ilustracija

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dosad je s dvije doze cijepljeno 54,1 posto stanovnika starijih od 18 godina, odnosno 45 posto ukupnog stanovništva, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Nakon što je u petak testirano 318 osoba, u Varaždinskoj županiji potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 60 pacijenata, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba, a trenutno je aktivno 308 slučajeva zaraze.

Cijepljenje u Studentskom domu

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj županiji je s dvije doze cijepljeno 54,1 posto stanovnika starijih od 18 godina, odnosno 45 posto ukupnog stanovništva.

Na inicijativu Studentskog zbora Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, a u organizaciji županijskog Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ), cijepljenje je u petak organizirano u Studentskom domu u Varaždinu. Podršku studentima dali su župan Anđelko Stričak i mladi vijećnici – županijski vijećnik Tin Jurak i varaždinski gradski vijećnik Lovro Lukavečki.

Stričak je pozvao sve, ujedno i mlade, da se cijepe ili kod svojeg izabranoga obiteljskog liječnika ili na punktu ZZJZ-a u Općoj bolnici Varaždin.

„Po broju cijepljenih Varaždinska županija je i dalje među četiri najbolje županije, no cilj nam mora biti još bolja procijepljenost jer nam samo to jamči ukidanje mjera i mirniju zimu”, kazao je Stričak te dodao da je uvjeren da će građani prije dolaska hladnijih dana iskoristiti mogućnost besplatnog cijepljenja.

Predstavnik FOI-a u Sveučilišnom zboru Božo Kvesić i predsjednik Studentskog zbora FOI-a Marin Oroz istaknuli su da je organizirano cijepljenje za studente održano drugi put te najavili novo cijepljenje za tri tjedna, uz napomenu da je cilj da u Varaždinskoj županiji bude procijepljeno 70 do 80 posto studenata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!