Varaždinski gradonačelnik: Možda sam ispao mangup, ali nisam pogriješio

Vijesti 17. tra 202309:54 0 komentara
Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

SDP-ova lista predvođena varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na nedjeljnim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Grada Varaždina osvojila je natpolovičnu većinu mandata. O svom dosadašnjem radu i planovima za budućnost u Novom danu govorio je Neven Bosilj.

Komentirajući što sad znači većina u Gradskom vijeću s obzirom na činjenicu da je grad bio blokiran, Neven Bosilj je rekao:

“Od početka mandata sam jedva sklapao na svakoj sjednici neku većinu. Kad je izabrano gradsko vijeće od 21 člana, šest je dobio Čehok, pet SDP, četiri Lista Dubravke Novak, tri HDZ, dva Reformisti, jedan nezavisni Davor Patafta, i to je svaki put bilo natezanje. S obzirom na situaciju danas i EU fondove za projekt u proračunu morate imate sredstva jer potpisujete pod kaznenom odgovornosti da imate svoju komponentu. U problemu smo jer smo morali raditi nekoliko rebalansa godišnje. Prvih godinu i nešto je izgledalo kao da su mi vezali ruke, a moram plivati. Nakon što je jedva prošao prvi proračun, nismo dobili povjerenje za drugi jer su se HDZ i Čehok tako dogovorili i preostalo je ići na izbore za Gradsko vijeće. Sad ćemo imati stabilno Gradsko vijeće. Proračun je pao zbog Bala, nikome nije bilo u interesu da to riješim.”

Govoreći o političkim svađama, prijetnjama, opstrukcijama i transkriptima koji su procurili te hoće li se odnosi smiriti, Bosilj je istaknuo:

“Sigurno se neće smiriti, ali imat ću stabilnost u radu. Bivši gradonačelnik ne može prihvatiti činenicu da više nije gradonačelnik i radi sve da onemogući moj rad, ali sad više neće imati alata. Nisam mogao normalno funkcionirati iako smo puno napravili i u ovih godinu i pol, ali Vijeće se trudilo da mi oteža. Građani su sad rekli – pustite čovjeka neka radi pa ćemo ocijeniti nakon mandata.”

Komentirajući uređenje stana i transkripte, Bosilj je rekao: “Nisam pogriješio. Možda sam ispao mangup, ali cijelo vrijeme komuniciram Varaždin iznad svega. Žalosno je da su transkripte dobili ljudi iz Čehokovog i HDZ-ovog miljea.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!