Vatrogasni zapovjednik: Požar nije pod kontrolom, vatrogasci su oko kuća

Vijesti 11. sij 202208:53 > 08:54
Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

Zapovjednik vatrogasne postrojbe Splitsko-dalmatinske županije, Ivan Kovačević, za N1 je rekao da je i dalje aktivan požar koji je u ponedjeljak poslije 21 sat buknuo u ​Lokv​i​ Rogoznic​i na predjelu Ivašnjak​, ​a da se više od sto vatrogasaca​ s omiškog, makarskog, splitskog, kaštelanskog, solinskog, sinjskog i imotskog područja bori se s vatrom i orkanskim udarima vjetra.

“Požar nije pod kontrolom”, rekao je Kovačević za N1, dodavši da su vatrogasci uglavnom oko kuća, ali i da one nisu ugrožene.

Na terenu je 115 ljudi i 35 vozila iz svih županija, rekao je za N1.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, u Županijski vatrogasno-operativni centar dojava o požaru šume na predjelu Ivašnjak, ​u ​Lokv​i​ ​Rogoznic​i stigla je sinoć oko 21.13 sati kada su na gašenje krenule sve raspoložive snage s ​o​miškog i ​makarskog područja, ​troje vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita kao i tri vatrogasca iz Dobrovoljnog-vatrogasnog društva (DVD) Split.

Zbog orkanskog vjetra koji je vatri pomogao da se raširi, vatrena fronta u jednom je trenutku bila dulja od pola kilometra. Oko 22 sata na teren je u pomoć otišlo i desetak vatrogasaca iz DVD Kaštela, Mladost​ i​ Gomilica​, potom troje iz DVD Solin, a sat vremena kasnije je već na požarištu bilo 33 vozila i 108 vatrogasaca s operativnog područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, te DIP Divulje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar