Njemački autoklub objavio upute za navijače: Na što morate obratiti pozornost kod postavljanja navijačkih rekvizita na vozilo

Vijesti 14. lip 202407:33 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL

Navijački predmeti Europskog nogometnog prvenstva općenito su dopušteni na automobilima sve dok su dobro pričvršćeni i ne ograničavaju pogled sudionicima u prometu, objavio je njemački autoklub ADAC.

Njemački ADAC Hessen-Thuringia predstavio je u četvrtak u Frankfurtu upozorenja navijačima uoči početka Europskog prvenstva.

Prema ADAC-u, vjetrobransko staklo i prednja bočna stakla ne smiju biti prekrivena ukrasima, jednako kao što ne smiju biti prekrivena ni prednja svjetla ili pokazivači stop svjetala, prenosi Fenix Magazin.

Žmigavce koji se nalaze kod pojedinih vozila na bočnim retrovizorima ne smiju biti prekriveni takozvanim čarapama za retrovizore. Ako je to pokriveno, onda je to upravni prekršaj.

Naljepnice, male zastavice i zastave uglavnom nisu problem „sve dok te dekoracije ne ometaju ili ne ugrožava vlastiti pogled vozača ili poglede drugih sudionika u prometu”.

Male zastavice na stražnjim bočnim staklima moraju biti pričvršćene kako ne bi smanjile vidljivost vozaču. Navijačke zastave na vozilima su dopuštene, ali prilikom vožnje autocestom morale bi biti skinute jer pri velikim brzinama mogu se otrgnuti i ugroziti promet.

Zabranjeno je držati predmete poput velikih zastava kroz prozor ili se naginjati izvan automobila, izvijestili su iz ADAC Hessen-Thuringia.

Navijačke auto-povorke (autokorso) kroz njemačke gradove u načelu nisu dopuštene, ali policija često zažmiri na to tijekom sportskih događaja i vjenčanja. Tada se tolerira i pojačano trubljenje iako se njime krše cestovni prometni propisi.

Uobičajena pravila cestovnog prometa kao što su nošenje sigurnosnog pojasa, ograničenja brzine i pravila prednosti prolaska također se primjenjuju na kolone vozila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!