VIDEO Veliko nevrijeme poharalo Istru: Ulice pod vodom, porušena stabla…

Vijesti 27. ožu 202308:43 > 10:36 0 komentara
JVP Rovinj

Rovinj je noćas zahvatilo jako nevrijeme, a kako doznajemo, situacija je loša i dalje.

“Još uvijek svi iz JVP-a Rovinj su na terenu, preko 30 intervencija, stabla na vozilima, poplavljeni prostori…”, kazali su iz JVP-a Rovinj za N1.

JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj
JVP Rovinj

Prema izvješću Državnog vatrogasnog operativnog centra, u nedjelju u kasnim večernjim satima područje grada Rovinja i Poreča zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno vjetrom koji je prouzročio rušenje stabala na prometnice.

U razdoblju od 23 sata putem UVI aplikacije zabilježene su ukupno 33 tehničke intervencije uklanjanja stabala u kojima su sudjelovala 74 vatrogasaca sa 36 vatrogasnih vozila.

Od navedenog broja intervencija jedan manji dio se odnosi na intervencije odrađene u Poreču od strane JVP Poreč (pet tehničkih intervencija), a ostale je odradila JVP Rovinj na svom području, dodaje se u izvješću.

Vatrogasce koji su imali pune ruke posla prošlu noć pohvalio je i zapovjednik JVP-a Rovinj koji je na društvenim mrežama objavio:

“Mala noćna muzika ili u prijevodu od 02:48 do 06:26 odradili ukupno 21 intervenciju. Bravo za sve moje dečke na intervenciji.”

Upozorenja na snazi i danas

Za danas, 27. ožujka izdano je crveno upozorenje za Velebitski kanal zbog pojačane bure te srednju Dalmaciju zbog jakog sjeverozapadnog vjetra, prema kraju dana u noći vrlo jake mjestimice olujne bure i tramontane.

Narančasto upozorenje je izdano za područje osječke regije gdje se očekuju mjestimice olujni udari sjeverozapadnog i sjevernog vjetra, osobito u drugom dijelu dana s najjačim udarima vjetra > 65 km/h. Također, narančasto upozorenje na vjetar je izdano i za područje kninske, riječke, splitske regije te područje sjeverne i južne Dalmacije i Kvarnera i Kvarnerića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!