VIDEO Gizmo ima devet godina i odlazi u Tursku pomoći u spašavanju unesrećenih

Svijet 06. velj 202317:06
Jelena Bokun / N1

Hrvatski tim od 40 pripadnika modula srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i 10 potražnih pasa kreće danas, 6. veljače 2023. oko 18 sati prema Gaziantepu u Turskoj koju su pogodili razorni potresi, kako bi pomogli u spašavanju unesrećenih osoba iz ruševina.

Naša reporterka Jelena Bokun snimila je devetogodišnjeg psa tragača koji će pomoći u spašavanju u potresom zahvaćenim područjima.

Pas imena Gizmo već je bio u Albaniji, a sada ide u pomoć u Tursku. Cijeli je život obučavan za traganje u ruševinama, osjeti miris i prema tome nađe preživjele.

Podsjetimo, snažni potresi do magnitude 7,8 pogodili su u ponedjeljak, 6. veljače 2023. Tursku i osjetili se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko susjednih zemalja.

Epicentar prvog potresa bio je u okrugu Pazarcik, u pokrajini Kahramanmaras na jugoistoku zemlje, oko 60 km zračne linije od sirijske granice. U Turskoj i Siriji bilježi se velik broj ljudskih žrtava i ozlijeđenih osoba te zbrajaju prouzročene velike materijalne štete.

Sve o potresu u Turskoj i Siriji iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar