VIDEO Pitali smo građane treba li proširiti uporabu covid-potvrda

Vijesti 01. stu 202110:18 > 10:55 3 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Naša reporterka Anja Perković prošetala je centrom Zagreba i pitala građane što misle o široj uporabi covid-potvrda.

“To je jako dobra ideja. Što se mene tiče, ja bih to uveo, radi osobne i drugih sigurnosti. Puno je mladih koji se ne paze, to sve dolazi od kućnog odgoja, radi tih par običnih minuta cijepljenja”, rekao je jedan građanin.

Drugi također smatra da je to dobra ideja.

“Ja sam za to, ako smo se svi mogli cijepiti kad je bilo vrijeme, onda treba i koristiti te covid-potvrde. Osim toga, trebamo se ugledati na Austrijance, oni su donijeli propis da svi moraju u zatvorenim prostorima imati covid-potvrde, tko nema, ne može ući, a ako ulazi, onda je kažnjen, bez političke hijerarhije”, rekao je.

Smatra da je problem isključivo politički.

“Politika je postavila Stožer, Stožer danas govori jedno, sutra drugo, ljude zbunjuje i automatski se stvara revolt i otpor odlukama Stožera. Znači treba jednostavno samo donijeti propis i toga se pridržavati i ništa drugo”, rekao je.

I jedna građanka smatra da bi trebalo uvesti širu upotrebu covid-potvrda.

“Apsolutno treba i žalosno je da se ovi naši tako kukavno ponašaju, te trebalo bi ovo trebalo bi ono. Oni na kraju ništa, a covid raste i ljudi nam umiru”, rekla je.

Kaže da je ne zabrinjava situacija. “Ja i moj zakoniti se čuvamo, normalno, gdje treba masku metnemo, gdje ne treba ne treba. Osim toga, imamo godinice kad zbilja više nema straha. Žao mi je ovih mladih što stradavaju. Pametni su, to su mali lumeni, ali s ove strane se primitivno ponašaju”, rekla je.

Jedan mladić smatra da šira primjena covid-potvrda nije dobra ideja.

“Na neki način nije, volim sjesti negdje na kavu, jer sam mlada osoba, volim otići, ali ako će me netko sprečavati radi covid-potvrda da negdje ne mogu sjesti, ja to ne bih mogao izdržati, iskreno”, rekao je jedan mladić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare