VIDEO / Pitali smo Malenicu o susretu s Barbarićem na koncertu, pogledajte reakciju

Vijesti 12. lis 202312:10 0 komentara

Ministar pravosuđa Ivan Malenica razgovarao je s novinarima nakon sjednice Vlade. Komentirao je aktualne teme.

Zakon o izbornim jedinicama sljedeći tjedan ponovno ide na raspravu u Sabor, zatim na  glasovanje i onda će se dostaviti predsjedniku Republike koji ima ustavni rok za potpis od osam dana. Malenica kaže kako je ovaj put predviđeno da zakon stupi na snagu osam dana nakon objave u Narodnim novinama. “Nema formalnog datuma”, kaže ministar.

Malenica kaže i kako ne zna je li predsjednik namjerno opstruirao pri potpisu Zakona prvi put te kako pretpostavlja da je to bila neka vrsta duplog pasa s oporbom. “Htjeli smo izbjeći postojanje pravne praznine Stavili smo rok koji je Ustavni sud stavio u svoju odluku. Imali smo situaciju da je predsjednik potpisivao takve zakone, nismo vidjeli problema da to ne potpiše”, govori.

“Što se tiče konkretne stvari, do sada je potpisao sve zakone koji su bili, i one s fiksnim datumima”, kaže Malenica.

Ministar pravosuđa komentirao je i slučaj hrvatskih navijača koji se nalaze u zatvorima u Grčkoj. Kaže kako se s Grčkom komunicira oko ovog pitanja te da narednih dana planira poslati pismo grčkom ministru pravosuđa.

“Imamo određeno nezadovoljstvo dugotrajnošću istrage. Htjeli bismo da to što prije završi”, kaže ministar.

“Ne znam je li to konačan broj, čini mi se da je dosad stiglo 10-ak”, kaže na pitanje o tome koliko je europskih uhidbenih naloga stiglo iz Grčke.

Susret s Barbarićem

Malenica je sinoć na koncertu sreo šefa HEP-a Franu Barbarića. Barbarić se pred svima došao pozdraviti upravo s ministrom pravosuđa. Naš Ilija Radić pitao je ministra danas za ovaj susret. Kako to da je Barbarić odlučio pozdraviti baš njega? “Dobro pitanje”, odgovorio je Malenica smijući se. Iako je o susretu s Barbarićem bilo još pitanja, ministar se nastavio smijati.

Reakciju ministra pogledajte u našem videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!