VIDEO Cijeli dan velika gužva za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Vijesti 02. stu 202114:48 > 15:00 1 komentar
Matija Habljak/PIXSELL

Nakon tri dana pauze s cijepljenjem u Zagrebu se danas od jutra stvaraju gužve na cijepnim punktovima.

Naša reporterka snimila je golemi red koji se proteže pred Zagrebačkim velesajmom.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će se od danas cijepiti svaki dan, i vikendom i blagdanom, a pauza je bilo zbog premještanja cijepnog punkta.

“Ovaj vikend nije bilo cijepljenja jer se radilo o preseljenju, ali odsad će biti cijepljenje svaki dan, i vikendom. Ovdje će se moći cijepiti i u subotu i nedjelju. Novi punktovi za cijepljenje bit će otvoreni i u ljekarnama”, najavio je dodajući da se kapaciteti mogu dodatno proširiti ako građani pokažu interes.

Također je najavio nove punktove za testiranja. Drive-in testiranje na Velesajmu je novo i drugo u Zagrebu, nakon onog u Andriji Štamparu.

Prostor za testiranje je smješten na ulazu u Velesajam Zapad 2 i odvojen od ostalih sadržaja. Građani će se ovdje moći testirati sedam dana u tjednu, od 10 do 13 sati, pri čemu će se testiranje provoditi samo temeljem uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite i isključivo uz prethodno online naručivanje.

Gužva je danas bila i na zagrebačkoj Kajzerici. Ondje je cijepljenje moguće cijepljenje bez najave, a naša Anja Perković je javila da je tamo na cijepljenje došao velik broj ruskih državljana.

Naime, jedna je ruska turistička agencija krajem rujna u ponudu uvrstila i putovanje u Hrvatsku kako bi se cijepili i otad je potražnja sve veća. Razgovor s ruskim državljanima koji su u Hrvatsku došli na cijepljenje, pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare