VIDEO / Policajci pred nabujalom Savom spasili 21 migranta. U Hrvatsku su ušli ilegalno

Crna kronika 20. pro 202316:10 2 komentara
PU brodsko-posavska

Policajci iz Stare Gradiške spašavali su jučer na poplavljenom djelu u blizini Gornjeg Varoša gdje se Sava izlila iz korita strane državljane koji su pokušali ući u Hrvatsku.

Zatekli su ukupno 21 osobu dok su na povišenom kopnenom djelu što ga je okružila voda dozivali upomoć.

Policijskim plovilom prevezli su sve strance na kopno. Iako su na mjesto pronalaska migranata bili pozvani i pripadnici HGSS-a, nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Što je bilo s migrantima?

Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke, a Crveni križ osigurao im je suhu odjeću.

Utvrđeno je da su ovi stranci na nezakonit način prešli državnu granicu, pa je postupak prema njima nastavljen sukladno odredbama Zakona o strancima.

“Ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Ovim činom policijski službenici su još jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, obzirom da ovo nije prvi slučaj spašavanja migranata iz nabujale rijeke Save te su se i ovaj put iskazali kao profesionalci kojima je na prvome mjestu zaštita života i tijela građana”, rekli su u PU brodsko-posavskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare