Vidović pozvao građane na prosvjed u subotu: U situaciji smo da u Saboru ništa ne možemo napraviti

Vijesti 12. velj 202413:56 1 komentar

Lijeva i centristička oporba priprema veliki prosvjed 17. veljače na Trgu sv. Marka. O povodu i ciljevima prosvjeda, u N1 Studiju uživo je s našim Igorom Bobićem razgovarao predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović.

“Ocijenili smo da su se iscrpile sve mogućnosti da se u okviru saborskog djelovanja spriječi eksplozivni koktel lex AP-a i imenovanja Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Došlo se u jedno stanje kada u Saboru više ništa ne možemo napraviti, pa se poziva javnost da se upozori.

Ovo je prosvjed upozorenja. Smisao je da se političke stranke koje dijele isti politički spektar vrijednosti okupe i pošalju poruku svojim biračima i građanima cijele Hrvatske”, kazao je Vidović.

“Mi ne idemo tamo da demonstriramo sebe. Mi se smatramo dijelom hrvatske slobodoljubive i demokratski senzbilizirane javnosti”, dodao je.

Hrvatska je imala znakovite pomake, a sada pati od regresivnih procesa

Vidović smatra da je Hrvatska imala znakovite pomake u vrijeme kada smo pregovarali za članstvo u Europskoj uniji: “Nakon toga imamo regresivne procese. Ja se nadam da se cjelokupna demokratska javnost neće morati okupiti i da nećemo morati ljude pozivati na ulice. To je zadnje što želim Hrvatskoj, ali stekli su se uvjeti da se oštro, jasno i principijelno reagira.”

“Oko nekih temeljnih vrijednosti u društvu se mora postići konsenzus. Demokracija nije ukras. To je najefikasniji način da se spriječi ono što vidimo u našem susjedstvu. Orban se nije dogodio preko noći, kao ni Vučić”, naglasio je Vidović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare