Viktor Šimunić: Šef lokalnog HDZ-a nam je rekao da sa smećem ne želi imati posla

Vijesti 06. lip 202121:25 2 komentara
Viktor Šimunić
N1

Viktor Šimunić sutra i službeno postaje gradonačelnik Oroslavja. Tim se povodom oglasio na Facebooku, gdje je napisao da mu je šef gradskog HDZ-a Stanko Čičko poručio: "Sa smećem ne želim imati posla."

Šimunićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Evo nekoliko riječi nakon sedam dana. Sutra ujutro u 9 je službeno preuzimanje upravljanja gradom.

Moja sad već bivša firma Hrvatski telekom odbila mi je zamrznuti radni odnos i prisilila me je na sporazumni otkaz ugovora o radu. Sutra nam dolazi delegacija HNS-a vezano za licenciranje NK Oroslavje. Prijeti nam oduzimanje licence zbog višegodišnjeg zanemarivanja prostorija i svlačionica kluba.

Ujedno vas obavještavam kako smo kontaktirali predstavnike svih stranka zastupljenih u gradskom vijeću. Predsjednik oroslavskog HDZ-a nam je poručio: ‘Sa smećem ne želim imati posla…’. Sa SDP-om je odrađen prvi krug razgovora i vjerujemo kako će vijeće biti konstituirano u roku. Predstavnik HNS-a sastat će se s nama nakon završenih razgovora sa SDP-om.

Toliko za sad, o svemu bumo vas izvještavali pravovremeno kako smo i najavili”, poručio je Šimunić.

Evo nekoliko riječi nakon 7 dana. Sutra u jutro u 9:00h je službeno preuzimanje upravljanja gradom. Moja sad već…

Posted by Šimunić Viktor on Sunday, June 6, 2021

HDZ-ovci ga više i ne pozdravljaju na cesti

Podsjetimo, početkom ove godine Šimunić se našao na udaru vlasti nakon što je razotkrio snimku u kojoj mu šef zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nudi što god želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Šimunić se s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom našao u Gredičakovoj kleti iznad Oroslavja. Gredičak je, kao i Tušek, član HDZ-a.

PROČITAJTE JOŠ

Na snimci, za koju je Tušek potvrdio da je autentična, čuje se kako Tušek Šimuniću nudi da on na svibanjske izbore u županiji ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko-lijeva i da tako odnese glasove SDP-u. Tušek i Gredičak su Šimuniću rekli kako bi mu tajno pomogli financirati tu kampanju iako to zakon izričito zabranjuje. Šimunić je to odbio i sve prijavio DORH-u. Jedan od glavnih aktera te priče, načelnik Gredičak, čeka ga u drugom krugu izbora za gradonačelnika.

“Svi smo mi znali kako to funkcionira, a ja sam to i dokazao. Vlast je tada bila protiv mene, ovi iz vlade, no ja nisam ništa krio. Sve sam objavio. Evo sinoć je narod rekao svoje”, rekao je Šimunić za Index, dodavši kako ga HDZ-ovci više i ne pozdravljaju na cesti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare