Plenković: Vlada prihvatila pet oporbenih amandmana na proračun

Vijesti 06. pro 202107:02 > 08:57 0 komentara
Patrik Macek / PIXSELL / Ilustracija

Premijer Andrej Plenković održao je uvodni govor na današnjoj sjednici Vlade.

Vezano za koronu, susreli smo se s direktorom za Europu Svjetske zdravstvene organizacije, s kojim smo razgovarali o stanju u pandemiji, aktivnostima koje WHO poduzima. Oni imaju politiku 5 stabilizatora, prvo cijepljenje, drugo primjena booster doze, treće nošenje maski, četvrto prozračivanje prostorija, uz sve druge, osnovne protuepidemijske mjere i peto je novi medicinski tretmani, a to se odnosi na izgledno novu situaciju gdje će postojati i lijekovi protiv covida, rekao je Plenković.

VEZANA VIJEST

Što se nas tiče, više ćemo o tome na redovitoj sjednici Vlade, primjećujemo pad trenda novozaraženih, ali i dalje su to veliki brojevi, rekao je Plenković, pozvavši ponovno građane da se cijepe.

Što se tiče temeljnih točaka, smisao proračuna je nastaviti jačati otpornost hrvatskog gospodarstva, omogućiti oporavak i s faze očuvanja radnih mjesta doći u novi iskorak, a to je kreiranje radnih mjesta, gdje smo, premostivši ovu krizu, s rastom BDP-a, okrenemo prema konkurentnosti i jačanje ekonomije.

“Mi smo odlučili od više od 470 amandmana prihvatiti devet tih amandmana. Četiri su iz redova parlamentarne većine, pet oporbenih”, rekao je Plenković.

Od prošle sjednice bili smo u Osijeku, tamo smo obilježili dan grada, vidjeli i gradonačelnika Radića i župana Anušića i možemo biti zadovoljan kako se razvija Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Zadovoljni smo projektima koji se tamo realiziraju, rekao je na početku Plenković.

Spomenuo je i posjet Crnoj Gori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!