“Vlada do sada odolijevala argumentima, ali sada imaju razloga za smjenu Bačića”

Vijesti 30. lip 202117:26 0 komentara
N1

Zastupnici Kluba zeleno-lijevog bloka najavili su u srijedu pokretanje inicijative za smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon što je uhićen u novoj antikorupcijskoj akciji.

Vilim Matula (Možemo) i Matko Kuzmanić (SDP) za N1 su kazali što očekuju od pokrenute inicijative.

“Pokrenuli smo inicijativu koja se temelji na zakonu o HRT-u koji kaže da Odbor za informatizaciju i medije pokreće razrješenje gralnog ravnatelja. Ovo hapšenje je danas kruna onoga što smo slušali već dugo vremena o osobi koja serijski tuži novinare, posebno novinare svoje kuće. Presumpcija nevinosti je ključna, ali treba uzeti u obzir sve ono što je on radio prema novinarima – koji su kasnije dobivali velike otpremnine”, rekao je Vilim Matula.

PROČITAJTE JOŠ

“Njegovo izvješće nije bilo prihvaćeno na Odboru za medije, a s obziroim na sve afere i informacije koje smo dobivali, on je ovavno trebao napustiti tu poziciju.

SDP nije podržao njega kao ravnatelja i mislim da možda trebamo razmisliti o načinu kadroviranja na HRT-u. Smatram da ne treba na čelu HRT-a biti HDZ-ov čovjek kada je HDZ na vlasti, niti SDP-ov kada je SDP na vlasti. To je javni servis i ne treba biti u rukama vlasti. Na ovaj način građani ne dobivaju pravovremene informacije.

Procedura je dalje jasna, inicijativa ide dalje na Sabor. Dalija Martinčević je rekla da će u najkraćem roku sazvati sjednicu Odbora”, rekao je Matko Kuzmanić.

“Mislim da bi većini u Saboru bilo oportuno da se odluči za tu inicijativu. Oni su do sada odolijevali našim argumentima, ali sada imaju razloga za smjenu”, kazao je Matula.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!