Vlada HEP-u dala suglasnost za dva kreditna zaduženja veća od 100 milijuna eura

Biznis 31. lis 202215:531 komentar
Izvor: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Vlada je na sjednici u ponedjeljak Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) dala prethodnu suglasnost za dva kreditna zaduženja ukupne vrijednosti 250 milijuna eura, pri čemu kredit kod Privredne banke Zagreb (PBZ) iznosi 150 milijuna eura, a kredit kod Erste&Steiermärkische banke 100 milijuna eura.

Kako je izvijestio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat, ugovori o dugoročnim kreditima bit će sklopljeni na rok vraćanja od pet godina, a namijenjeni su financiranju investicijskih projekata društva, kao i općih poslovnih potreba.

VEZANE VIJESTI

“Samim nacrtom ugovora o dugoročnom kreditu određeni su i instrumenti osiguranja, a donošenje ovih odluka neće imat utjecaj na rashode državnog proračuna, budući da nisu uvjetovane davanjem jamstava”, rekao je Horvat.

Dodao je da je Nadzorni odbor HEP-a na sjednicama održanima 18. svibnja i 7. lipnja ove godine dao suglasnost Upravi društva za zaduženje.

Kako je vidljivo iz Vladinih odluka, kod PBZ-ovog kredita određena je varijabilna godišnja kamatna stopa u visini tromjesečnog Euribora plus kamatna marža od 1,13 posto, a kod Erste&Steiermärkische banke kamatna stopa je u visini šestomjesečnog Euribora plus marža od 0,75 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar