Vlada je odlučila: Ovo su plaće koje bi trebali imati učitelji i profesori

Vijesti 22. velj 202413:02 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Vlada će na današnjoj sjednici donesti osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za izračun plaća u državnoj i javnim službama.

Uvidom u konačni prijedlog uredbe vidljivo je da Vlada prihvatila osam od devet naših prijedloga. Uz prelazak nastavnika koji nisu napredovali u osmi platni razred na početni koeficijent 2.01, prihvaćeni su i prijedlozi o vraćanju koeficijenata odgajatelja u kategoriju nastavnika, razlikovanje radnih mjesta i plaća strukovnih učitelja sa SSS i VŠS, podizanjem koeficijenata za strukovne učitelje s VŠS, povećanje koeficijenata za ekonome, noćne pazitelje, kuhare, domare/kotlovničare, medicinske sestre, kazala je Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, za Jutarnji list.

Vlada će na današnjoj sjednici donesti osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za izračun plaća u državnoj i javnim službama. Ovime će plaće nastavnika koji nisu napredovali rasti minimalno 160 eura.

Prema sindikalnim izračunima, plaća pripravnika u Zagrebu rast će za 183 eura i iznosit će 1260 eura; nastavniku s 10 godina staža plaća će rasti 170 eura, odnosno primat će 1350 eura neto; tajnicima i računovođama u školama plaća raste 240 eura, domarima-kotlovničara s 20 godina 154 eura (porat na 1030), dok je rast plaća spremačicama 85 eura, odnosno primanja će im u prosjeku biti 818 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!