Vlada najveći iznos za dugove dala Općoj bolnici Varaždin

Vijesti 19. pro 202218:13
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Opća bolnica Varaždin dobit će na temelju Vladine odluke nepovratno 46,2 milijuna kuna za podmirenje dijela obveza prema dobavljačima, što je pojedinačno najveći iznos, a iz te su bolnice u ponedjeljak poručili da će podmiriti dio svojih obveza, što je uvjet njezina uspješnog poslovanja.

Naime, Vlada Republike Hrvatske za bolničke zdravstvene ustanove kojima su osnivači županije na posljednjoj je sjednici osigurala više od milijardu kuna za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova te potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Iz varaždinske Opće bolnice ističu kako će, zahvaljujući odobrenom novcu, ta bolnica uspješno podmiriti dio svojih obveza, što je uvjet za njezino daljnje uspješno poslovanje i kvalitetno obavljanje glavne zadaće – brige o pacijentima i pružanja najkvalitetnije zdravstvene skrbi.

Ravnatelj bolnice Damir Poljak zahvalio je Vladi što je prepoznala njihove potrebe i time pridonijela daljnjem podizanju kvalitete zdravstvenog sustava u Varaždinskoj županiji. Dodao je kako će bolnica tim novcem sanirati dug dobavljačima.

„Znamo da su hrvatske bolnice godinama gomilale te dugove, a ovim odlukama Vlada je još jednom pokazala kako je glavni cilj ulaganje u kvalitetu zdravstvenog sustava, što će biti omogućeno nakon što zatvorimo postojeće obveze”, rekao je ravnatelj.

Podsjetio je i kako su u tijeku veliki radovi na bolnici.

„U krugu Opće bolnice Varaždin u tijeku su višemilijunski radovi koji će uskoro unaprijediti cijeli zdravstveni sustav u Varaždinskoj županiji jer su nam briga o pacijentima, njihovo zdravlje i uvjeti u kojima radi naš medicinski kadar prioriteti”, zaključio je Poljak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.