“Vlada nam želi zamagliti oči, tih 21 milijardu kuna je naš novac”

Vijesti 12. ruj 202218:32 2 komentara
N1

Zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan gostovala je u Dnevniku i komentirala Vladine mjere ograničenja cijena energenata.

“Iako je u Dalmaciji situacija malo drugačija, ipak će cijene energenata pogoditi velik dio Riječanki i Riječana. Nalazimo se u kriznim vremenima i slijede nam teški mjeseci. Velik dio građana grije se na struju, a jedan manji dio na drvene pelete. Možemo reći da će ove mjere koje je Vlada uvela, nisam siguran koliko će olakšati, jer one pogađaju velik dio stanovništva”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Kako navodi, na razini grada Rijeke proteklu se godinu plaćalo struju oko 7 milijuna kuna bez PDV-a, dok je ove godine taj iznos pet puta veći, 32 milijuna kuna bez PDV-a.

“Kada se Vlada hvali mjerama i kaže da je osigurala 21 milijardu kuna, time nam uistinu želi zamagliti oči, jer radi se o našem novcu, koji mi uplaćujemo u proračun”, rekla je.

Kaže da ovdje govorimo o “stopostotnom povećanju cijena”, a procjena inflacije od 12 posto nije realna.

“Ne možemo govoriti o inflaciji od 12 posto, jer ona to doista nije. Zašto vlada onda zamrzava cijene? Ono što nas brine su nestašice. Mogu poručiti da svi moramo biti solidarni ove godine, jer će velik broj građana živjeti izuzetno teško. Vrijeme je da ovoj Vladi damo crveni karton”, rekla je.

Navodi kako smatra da za SDP nije trenutak za prekid suradnje s Možemo.

“Ovo je izuzetno važan trenutak za Hrvatsku, kada se svi moramo ujediniti i biti na istoj strani”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare