Vlada o Laucu: Navodi da je stav Savjeta da cjepiva loše štite potpuno netočni

Vijesti 20. lis 202114:27 > 15:18 1 komentar
Vlada RH/ilustracija

Nakon što je Gordan Lauc je danas u komentaru na Facebooku napisao sljedeće: “To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing…”, za komentar smo zatražili Vladu RH.

Zanimalo nas je je li istina da je gotovo pa konsenzusom Znanstvenog savjeta jučer zaključeno da su cjepiva loša zaštita od zaraze te, ako je to bio “gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta”, zašto to ministar Beroš jučer na press konferenciji nije naveo u izjavama novinarima

Odgovor glasnogovornika Vlade prenosimo u nastavku:

“Bilo čiji navodi o tome da je stav Znanstvenog savjeta da ‘cjepiva loše štite’ u potpunosti su netočna.

VEZANE VIJESTI

Jučer se na sjednici Znanstvenog savjeta raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u 4. valu u Hrvatskoj i Europi, dinamici cijepljenja kao i početku korištenja dodatne doze cjepiva za imunokompromitirane osobe. Znanstveni savjet u potpunosti je suglasan o važnosti nastavka cijepljenja, jer je to najučinkovitiji i najjednostavniji način da se ljudi zaštite od COVID-19, težih oblika bolesti i najbrži put da okončamo pandemiju. Osobito je istaknuta važnost cijepljenja 238 tisuća naših sugrađana starijih od 65 godina koji to još nisu učinili.

Zaključke Savjeta jasno je na konferenciji za medije prenio ministar zdravstva Vili Beroš. Kao što smo već i ranije jasno istaknuli, objave pojedinih članova Savjeta u medijima i na društvenim mrežama predstavljaju njihov osobni stav, a ne stav cijelog Savjeta ni Vlade.

Stajališta Znanstvenog savjeta izlažu se javno i transparentno na konferencijama za medije koje se uvijek održavaju nakon sjednice Savjeta”, navode iz Vlade u odgovoru za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare