Vlada odbila prijedlog oporbe o izglasavanju povjerenja Berošu

Vijesti 21. lip 202213:59
Izvor: N1, Ilustracija

Vlada je u očitovanju Hrvatskome saboru sa sjednice u utorak predložila da odbije prijedlog 32 oporbena zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu.

“Kao što je uobičajeno, dajemo u roku očitovanje Hrvatskome saboru na ovu inicijativu i predlažemo Saboru da odbije ovu inicijativu”, kratko je rekao premijer Andrej Plenković.

Vlada u očitovanju odgovara na navode iz inicijative, a smatra ih neutemeljenima i neosnovanima te ističe kako nema osnove za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva.

Hrvatskome saboru upućen je i konačni prijedlog zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi kojim se, kako bi se pojednostavilo i učinkovitije uredilo cijelo to područje u jedan zakon spajaju sadašnji Zakon o kulturnim vijećima, Zakon o financiranju javnih potreba u kulturi i Zakon o upravljanju javnim ustanovama u kulturi.

Odluke u korist stanovništvu na potresima stradalom području

Vlada je usvojila i četiri zaključka kojima se pomaže stanovništvu potresom pogođenih područja. Tako je do kraja godine produžena otpis potraživanja za električnu energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenim područjima, a ukupan procijenjeni trošak je 8 milijuna kuna.

Do kraja godine produženo je i korištenje autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine, kao i besplatni prijevoz vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta. Nenaplaćeni iznos cestarine za idućih šest mjeseci procjenjuje se na oko 16,5 milijuna kuna  s PDV-om, a za besplatni prijevoz vlakom oko 12 milijuna kuna.

HRT je Vlada zadužila da do kraja godine otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe obveznicima na potresom pogođenim područjima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar