“Vladine mjere su neprijateljske za poduzetnike, a estetske za građane”

Vijesti 22. sij 202319:21 0 komentara
Slaven Branislav Babic/Pixsell

Naš Ranko Stojanac razgovarao je s Nikolom Eterovićem, predsjednikom Nacionalne udruge ugostitelja koji je za Dnevnik N1 televizije prokomentirao neopravdano dizanje cijena i Vladine mjere.

“Provode se nadzori, oni su aktualni, izriču se kazne i šalju zapisnici. Ne bih još to tako agresivno i strogo komentirao jesu li bila opravdana ili neopravdana povećanja cijena. Proteklih 6 mjeseci događa se jako velika inflacija. Mi u ugostiteljstvu nismo bili u mogućnosti podići te cijene što znači da kupovna moć naših gostiju nije dovoljno velika da si možemo dopustiti pretočiti tu inflaciju na njih”, rekao je Nikola Eterović.

Eterović napominje da su zato ugostitelji smanjili svoju zaradu kako bi mogli opstati na tržištu u nadi da bi dočekali povoljan trenutak.

“Sad kad smo došli do toga došla je zabrana Vlade da se povećaju cijene. To smatram atakom na našu profesiju. Slobodno tržište podrazumiejva da svatko formira svoje cijene, to je čista ekonomija, ne razumijem potrebu ograničavanja bilo čega. To je jednostavno selekcija na tržištu hoće li netko nešto moći platiti ili neće”, rekoa je te je dodao: “Ovo je jedna estetska i neadekvatna mjera, ona dolazi nepravovremeno. Već smo skoro 5 godina u kriznom menadžmentu, apsolutno je neminovno da će se mnogi zatvoriti”.

N1

Kaže kako već dugo vremena ugostitelji s Vladom pokušavaju razgovarati o PDV-U.
“Bilo koja mjera vlade u ovom smjeru je neprijateljska u najmanju ruku. Ide se u dodatna otežavanja i produljivanja mejra do ožujka. To je jednostavno neodrživo. Neminovno ćemo morati povećati ciejne, plin nam je skočio 600 posto. Ne možemo to platiti”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!