Vlasnik benzinske: Zbog mjera počinjemo štucati s plaćanjem obaveza

Vijesti 14. ruj 202211:51 0 komentara
N1/Zoran Pehar/ilustracija

Vlasnik benzinske postaje i član Udruge malih distributera nafta Antonio Petković bio je gost N1 Studija uživo.

Petković kaže da osobno nema saznanja je li netko zatvorio pumpu zbog Vladinih mjera, ali da zna da su neki već otpustili ljude.

“Ono što ćemo mi u našem poduzeću napraviti, s početkom 10. mjeseca ćemo broj zaposlenika smanjiti s pet na tri. Zahvalit ćemo se dvjema osobama”, rekao je.

Jedan je od problem, ističe, što nemaju sugovornika.

“Svaki problem se može riješiti ako imaš sugovornika i ako hoće riješiti tvoje probleme. Najveći problem je fiksirana cijena plavog dizela gdje mi ako ćemo ga prodavati gubimo 55 lipa po litra. U iduća dva tri dana će biti problem i limitirana cijena plina u bocama. Najveći problem je i po meni što se pravila igre mijenjaju u hodu, bez ikakve najave i mi jednostavno ne znamo kako se ponašati”, kazao je.

Što je malim distributerima najveći problem?

Ističe da je već par mjeseci situacija da Vlada samoinicijativno i po vlastitom nahođenju određuje cijene.

“Mi ne znamo do tog ponedjeljka hoće li cijena pratiti nekakva tržišna kretanja na burzama ili neće. Da je taj period dulji i da mi znamo kakva su pravila igre, to bi već puno pomoglo. Sada je cijena na plavom dizelu jednostavno takva da cijena nama u nabavi kontinuirano raste već nekoliko tjedana, a mi tu ne možemo ništa već prodajmo po cijeni od 8,45 kuna”, pojašnjava.

Za pomoć su se obratili i HBOR-u, ali su dobili odgovor da im ne mogu pomoći s kreditnim linijama.

“U situaciji smo da počinjemo štucati s plaćanjem obaveza. Objašnjenje je da su nam boniteti loši, da nemamo marži i rizični smo kao klijent za povrat uzetih sredstava”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!