Vlasnik riječkog kafića odgovorio Plenkoviću: Nisam ja vaš podanik

Vijesti 22. velj 202114:48 > 17:17 komentara
HDZ
Nel Pavletic/PIXSELL

Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Three Monkeys, odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću nakon njegove prozivke na današnjoj konferenciji za novinare. Tvrdi da nikad nije rekao da je HDZ-ovcima zabranjen ulaz, nego da ih ne voli jer 30 godina uništavaju Hrvatsku.

“Čuo sam što je rekao, tlak mi je na milijardu!”, prvo je što je za Dnevnik.hr rekao Tomislav Kovačević, vlasnik kafića Three Monkeys, na čiji je istup danas kritizirao i sam premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare.

VEZANE VIJESTI

Kovačević je široj javnosti postao poznat nakon što je objavio status na Facebooku da “članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a” u njegov bar nisu dobrodošli. Plenković je danas njegov čin nazvao “eklatantnim primjerom diskriminacije”.

“Neka premijer koji pere novinarku pročita komentare njegovih istomišljenika. Neka se spusti malo na zemlju, nisam ja njegov podanik”, kaže Kovačević, dodajući da nikad nije ustvrdio da je ulazak u njegov bar HDZ-ovcima zabranjen.

“Naravno da to nikad nisam napisao, taj vrli premijer bi mogao pročitati moje izjave kad govori da su novinari nepripremljeni. Nisam napisao da će nekome biti zabranjeno, nego da ih ne želim blizu. Ali hoće li doći on i njegovi, to nije moja stvar. Kod nas će svaki gost biti profesionalno uslužen”, kaže Kovačević.

Ljuti ga i Plenkovićeva tvrdnja da je Kovačeviću dao novac. “On meni novac nije dao. Nikome nije! Samo nam je vratio dio novca koji smo uplaćivali, s tim da nam je zabranio rad bez ijednog znanstvenog dokaza”, kaže Kovačević, koji je i dalje ljut što kafićima nije bilo dopuštena prodaja kave za van, za razliku od drugih objekata kojima to nije temeljni posao.

“On ne daje pare, on je sluga naroda, bar bi to trebao biti, a ne da narod služi njemu. Ovo doživljavam kao pritisak. Okomio se na malog čovjeka iz Rijeke koji je rekao da ne voli članove njegove stranke. E, pa ne volim vas! Trideset godina uništavate ovu državu i ja vas ne volim”, poručuje Kovačević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.